GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – GY.I.K.

 • Hány poggyászt vihetek magammal?

  A menetjegy ára 2 db nagyméretű úti poggyászt foglal magában. Az úti poggyász legnagyobb súlya 32 kg, maximális mérete: 100 x 50 x 40 cm lehet. Ennél nagyobb, nehezebb, vagy harmadik csomagot felár ellenében tudunk szállítani, amennyiben a busz telítettsége ezt engedi. Továbbá egy darab kézipoggyászt is hozhat magával utasunk, melyet a fedélzeti csomagtartóba biztonságosan be lehet zárni. Kézipoggyásznak minősül  a csomag, ami az utasnál van, az autóbuszra történő felszálláskor. További részletek az Üzletszabályzat menüpontban!

 • Gyermekem ingyen utazhat?

  2 év alatti gyermek ingyen utazhat szülei ölében. Egy felnőttel egy 2 év alatti gyermek utazhat. 2 év fölött viszont minden gyermeknek kötelező menetjegyet váltani. További részletek az Üzletszabályzat menüpontban!

 • 14 év alatti utas esetén mi a teendő?

  Gyermekek 10 éves korig  csak szülővel, vagy nagyszülővel, a törvényes képviselőtől kapott engedéllyel, 10 éves kortól 14 éves korig kizárólag a törvényes képviselőtől kapott írásbeli engedéllyel,
  felnőtt kíséretében,14 éves kortól 18 éves korig, kizárólag a törvényes képviselőtől kapott írásbeli engedéllyel utazhatnak az autóbuszokon. A 2 éven aluli csecsemők járatainkon szüleik ölében utazhatnak. Egy felnőttel csak egy csecsemő utazhat, a szülő saját felelősségére. Gyermeknek életkortól függetlenül, csak érvényes útlevéllel, személyi igazolvánnyal utazhatnak. A szükséges meghatalmazást itt lehet letölteni

 • Ha kések pár percet, megvár a busz?

  Mivel járataink menetrendhez kötöttek, így nem áll módunkban a késő utasokat megvárni, így amennyiben nem érkezik meg az indulás előtt 5 perccel, és mutatja be menetjegyét, nem tud velünk utazni. Ajánljuk, hogy a busz indulása előtt 20 perccel már legyen kint a buszmegállóban, ahonnan a járat indul.

 • Visszaválthatom az elővételben megváltott jegyemet?

  Az elővételben megváltott, de utazásra fel nem használt menetjegyek árának visszatérítésére nincs mód. A járat indulása előtt több mint 72 órával lehetőség van jelezni számunkra a jegy sztornózását, mely esetben a jegyár meghatározott részét visszafizetjük.

  További részletek az Üzletszabályzat menüpontban!

 • Módosíthatom a jegyemet?

  Amennyiben megváltozott a tervezett útirány, vagy másik napon/ másik időpontban szeretne utazni, azt kérjük, hogy minél előbb jelezze felénk. A módosításnak további költségei lehetnek.

  További részletek az Üzletszabályzat menüpontban!

 • Milyen utazási okmányokra van szükségem az utazáshoz?

  Az utas köteles a hatóságok által előírt okmányokat beszerezni, valamint az utazás során érintett államok jogszabályaiban és egyéb előírásaiban foglaltakat teljesíteni, azaz az adott ország által jogszabályban előírt okmányokra van szüksége.

  Útlevél vagy személyazonossági? Amennyiben Ön EU-s állampolgár útlevéllel és személyi igazolvánnyal egyaránt utazhat. Nem EU-s állampolgároknak útlevélre van szüksége az utazáshoz! Kérjük, hogy mindig ellenőrizze úti okmányainak érvényességét!

 • Babakocsival lehet utazni?

  A babakocsi szállítható a buszon. Amennyiben a gyermek is utazik, a babakocsi szállításáért nem kell poggyászdíjat fizetni.

 • Biciklivel utazhatok?

  Kerékpár vagy nagyméretű sportszer szállítása csak szabad kapacitás esetén lehetséges, csak szétszerelt állapotban, melyről az utas köteles gondoskodni. A kerékpárszállítás díjáról Üzletszabályzat menüpontbantájékozódhat.

 • Belföldi jegyet szeretnék venni, miért nem hagyja a rendszer?

  Belföldön az Orangeways nem végez személyszállítást. Csak olyan utazást foglalhat, amely legalább egy országhatárt átlép.

 • Jegyemet ki kell nyomtatnom?

  Nem szükséges. Elegendő online jegyét bemutatni a sofőrnek induláskor. Jegyét az www.orangeways.com oldalon, saját felhasználói fiókjában találja, a Rendeléseim menüpontnál.

 • Hogyan utazhatok tolószékkel?

  Az utas a menetjegy megvásárlásakor jelezni köteles, ha mozgásszervi, vagy egyéb fogyatéka okán különleges gondoskodásra szorul. Egy járaton legfeljebb öt mozgásában korlátozott, illetve magáról gondoskodni nem tudó utas fuvarozható kísérővel. A kísérők menetjegy váltására kötelesek.

 • Hogyan ajándékozhatok utazást?

  Oldalunkon lehetőség van utazási voucher vásárlására, melyet egy meghatározott desztinációra állítunk ki az Ön által kért utas számára. A voucher használatához ügyfélszolgálatunkat kell keresni, ahol munkatársaink lefoglalják a konkrét utazást. Önmagában a voucher nem minősül utazásra jogosító jegynek. Ajándék utazással kapcsolatosan vegye fel velünk a kapcsolatot az info@orangeways.com email címen, vagy a +36(70)4004874  telefonszámon, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére.

 • Vihetem a kutyámat és a macskámat magammal?

  Az Orangeways járatain állatok szállítása nem megengedett, kivételt képeznek a segítő, illetve vakvezető kutyák.  A segítő kutyák utazhatnak a buszon a látássérült, mozgássérült, hallássérült személlyel együtt, külön díjazás nélkül. Fontos, hogy a segítő kutya rendelkezzen megkülönböztető jelzéssel, melyen szerepelnie kell a kutyát kiképző szervezet logójának is. Részletekért olvassa el Üzletszabályzat menüpontban.

 • Panaszom van, kihez fordulhatok?

  Panasz esetén ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat, ahol kollégáink mindenben segítenek. Ügyfélszolgálatunkat keresse az info@orangeways.com email címen, vagy a +36(70)4004874 telefonszámon!

 • Meddig élhetek panasszal?

  Mint minden szolgáltatás igénybevétele során, itt is előfordulhat panaszos eset. Panasszal a panasz alapjául szolgáló eseményt követő 90 napon belül élhet. Az elbírálás  ideje a benyújtástól számított 90 nap.