Bécs

Bécs: tradíció és kultúra

Bécs, vagy ahogy a németek nevezik Wien, Ausztria fővárosa. Ausztria fővárosa igazi kulturális központ, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. A Staatsoper, illetve a Volksoper híres operadarabokkal vonzzák a közönséget, a színházak folyamatosan látványosabbnál látványosabb előadásokat tűznek repertoárjukra. A museumquartier területén mindennaposak a különböző kiállítások. Több millió külföldi úti céljául szolgál Bécs, főleg a karácsonyi időszak alatt.

Mit érdemes megnézni?

A legközkedveltebb látványosságok a Stephansdom, Hofburg, Parlament, Majolica Haus, Belvedere Palotáis és Kerje. Bécs hemzseg a jobbnál jobb múzeumoktól, és mindenki csodájára jár az itt található építészeti remekműveknek.

Mit kóstoljunk meg feltétlenül?

A bécsi konyha ízei a sok hasonlóságot mutatnak a magyar konyha fogásaival, köszönhető ez az összefonódott történelemnek. Jellegzetes ételeik: Gefüllte Karlsbrust (töltött borjúborda), Frankfurters (kolbászféleség), Bauernschmaus (különböző húsokból és gombócokból álló egytálétel), Tafelspitz (főtt fartő Röstivel), Schweinbraten mit Semmelknödel (fűszeres sertéssült). Bécs hangulatos vendéglőkkel várja a turistákat.